4 seri de muzică bună și reprezentații memorabile, 4 seri alături de artiști consacrați din lumea jazzului contemporan, într-o locație specială pentru Arad – aceasta a fost, în câteva cuvinte, a treia ediție a Festivalului de Muzică Americană și Jazz.

Sute de arădeni au fost prezenți în parcul de pe marginea Lacului Pădurice, în fiecare seară de festival, scena amenajată pe Lac fiind o atracție pentru iubitorii de muzică de toate vârstele. Festivalul a debutat cu o reprezentație specială a musicalului „MY FAIR LADY”, realizată de Filarmonica Arad în colaborare cu studenţii clasei de canto principal a Facultăţii de muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

A doua zi de festival i-a adus pe artiștii grupurilor ADRIAN GASPAR QUINTET, cu un repertoriu de piese de jazz electrizante, cu influențe orientale, și SEBASTIAN SPANACHE TRIO, care au adus un mix contemporan de jazz, post-bop și fusion.

Artistul arădean Lucian Nagy a fost prezent, în cea de-a treia seară a Festivalului, în compoziția ambelor trupe care au urcat pe scenă în aplauzele arădenilor: BEGA BLUES BAND și BALKUMBA TRIBE. Longeviva trupă de blues din Timișoara, devenită un simbol al muzicii blues/jazz din vestul României, a fost urmată de grupul fondat de Lucian Nagy în 2014, care a continuat seria concertelor inedite cu piese etno-jazz, world music, cu influențe foarte diverse.

Festivalul de Muzică Americană și Jazz s-a încheiat duminică, 21 iunie, odată cu interpretările BRAMAX QUINTET, muzicieni de jazz din Serbia, și JAMIE SMITH’S MABON, artiști care au adus în scenă muzica originală inter-celtică.

„Mulțumim tuturor celor implicați în reușita Festivalului Internațional de Muzică Americană și Jazz – festival organizat de Filarmonica Arad cu sprijinul Primăriei Arad!” – Alin Văcean, Director Filarmonica Arad

Mulțumim arădenilor pentru prezența lor și de această dată impresionantă, care a însuflețit cele 4 zile de festival și care ne motivează de fiecare dată să creștem calitatea reprezentațiilor artistice.

Stagiunea 2014-2015, care se încheie odată cu concertul din 28 iunie (care va avea loc tot pe scena de pe Lacul Pădurice), a fost bogată în spectacole speciale și evenimente de amploare – Gala de Operă „Open Air”, Concursul Internațional de Canto „Alexandru Fărcaș”, Toamna Muzicală Arădeană, Festivalul de Muzică Contemporană și recentul Festival de Muzică Americană și Jazz.