Proiecte culturale

festivalul international iubiti muzica romaneasca 2019

Festivalul internațional ”Iubiți muzica românească!” 2019 – Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Festivalul Internațional “Iubiți Muzica Românească”! a ajuns la cea de-a treia ediție și este o emblemă a Aradului. Noi vă invităm și în acest an spre cunoaștere, spre uimire, chiar spre contrarietate. Toți marii creatori au făcut-o, asumându-și riscuri, tulburându-i pe unii și limpezindu-i pe alții.

În splendida sală de concerte a Palatului Cultural surprizele se înmulțesc. Anul trecut au fost Grigore Leșe și Mihai Bisericanu. Anul acesta sunt "Rapsozii Zarandului", Cristian Iacob, o adevărată stea a cinematografiei și a scenei teatrale românești, sau senzaționalii muzicienii de jazz Nicolas Simion și Antonis Anissegos. Dar și în alte locuri (Sala Regele Ferdinand, Galeria Delta, Scena Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici, Casa de cultură din Pecica), muzicieni excepționali, chiar dacă nu fac parte din categoria "surprize", vă fac semn de pe afiș: veniți să auziți ce nu ați mai auzit! Muzica primește replicile picturii, literaturii, dansului și chiar replicile dumneavoastră, direct, cu îndrăzneală!
V-am făcut curioși?

Citeste mai mult

publicat la 24 iul. 2019

Festivalul International Iubiti Muzica Romaneasca

Festivalul internațional ”Iubiți muzica româneasca!” – Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

O sărbătoare a muzicii culte românești vă așteaptă în opt zile de festival. Lucrări ale compozitorilor români din toate timpurile, dar mai cu seamă ale celor actuali, vor fi auzite în interpretarea unor muzicieni de talie internațională. Momente în care muzica se aliaza cu poezia, cu teatrul, cu filmul, întâlniri fascinante ale sonorităților instrumentale cu cele electronice, piese în primă audiție mondială, toate "vă bat la ușă".

Citeste mai mult

publicat la 23 aug. 2017