Educație

Filarmonica Arad propune programe muzicale prin care copiii și elevii de toate vârstele pot explora lumea muzicală în toată frumusețea ei.

Credem în potențialul muzicii clasice de a-și influența în mod pozitiv publicul de toate vârstele. Credem în puterea transformativă a muzicii, care depășește granițele unei simple activități agreabile. Și mai mult, credem că a asculta muzică de calitate face parte dintr-un stil de viață care ne permite să ne păstrăm spontaneitatea și bucuria lucrurilor deplin simțite.

De aceea, e plăcerea noastră să propunem programe, spectacole și evenimente realizate pentru cei mici și „cei mari” deopotrivă, care nu necesită o cunoaștere prealabilă a muzicii clasice.

Muzica e parte esențială a unei educații care încurajează curiozitatea, creativitatea, descoperirea. Fundalul muzical optim stimulează creativitatea, puterea de concentrare, memoria și creează o stare generală de bine, în timp ce experiența unui concert „live” înmulțește calitățile muzicii, amplificându-i efectele.

Încurajăm, prin programele Filarmonicii, prezența constantă a muzicii în viețile copiilor și le oferim părinților și profesorilor cadrul perfect pentru ca cei mici să cunoască și să simtă energia constructivă a muzicii.

 • Concerte pentru familie

  Programe
  pentru familie

  Prin programele muzicale dedicate sărbătorilor (concerte de Crăciun, Paște, 1 Iunie, etc.) și prin evenimentele speciale organizate pe parcursul anului, Filarmonica Arad oferă familiilor și copiilor ocazia unor experiențe muzicale inedite.

  Repertoriul gândit pentru aceste concerte este ales pentru a captiva publicul de vârste diverse, care va găsi în aceste „întâlniri” cu muzica atât plăcerea recreațională, cât și introducerea unor opere celebre ale compozitorilor clasici.

 • Concerte Educative Scoli

  Concerte educative

  În colaborare cu școlile și liceele din Arad, Filarmonica pregătește periodic concerte educative pentru elevi, dedicate familiarizării cu lucrările și noțiunile explorate alături de profesorii de specialitate în cadrul orelor de muzică.

  Concertele pentru elevi sunt importante nu doar pentru educația muzicală formală, ci și (sau mai ales) pentru contactul cu lumea artistică, care încurajează cultivarea unei receptivități la frumos care va fi valorificată de-a lungul anilor de școală și mai târziu.

 • Tineri Muzicieni

  Susținem
  tinerii artiști

  Pentru a-și urma vocația și talentul în muzică, artiștii tineri au nevoie nu doar de ocazia de a învăța de la maeștri muzicali, ci și de un context mai vast în care să-și exerseze aptitudinile artistice, să-și perfecționeze tehnica prin practică.

  Filarmonica Arad realizează, pe tot parcursul anului, workshop-uri, spectacole sau concursuri în colaborare cu sau pentru artiștii tineri sau elevii și studenții instituțiilor de profil artistic, sprijinind astfel implicarea acestora în proiecte muzicale complexe.

Mai multe informații

Vrei să afli mai multe despre programele educative actuale sau viitoare ale Filarmonicii? Contactează-ne și îți vom oferi detaliile de care ai nevoie.