O nouă provocare din partea Filarmonicii de Stat Arad

Dacă am început stagiunea 2015 – 2016 cu un eveniment de răsunet – opera TOSCA în Cetatea Aradului – nu putem să nu vă oferim un nou eveniment de anvergură acum, în preajma finalului de stagiune. Iar provocarea este cu atât mai mare, cu cât locul de desfășurare a concertului este aceeași fascinantă Cetate a Aradului, dar și genul concertului propus este unul cu totul aparte.

CLASSIC MEETS ROCK va avea loc în seara zilei de sâmbătă, 25 iunie, începând cu ora 20,30, în fața Basilicii din Cetatea Aradului, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale – UM 01249 și fiind dedicat Zilei Regimentului II Linie – Infanterie Arad.

Va fi – suntem siguri de asta! – o seară specială, în care melodii care au făcut legendă în rock-ul mondial vor fi interpretate într-o manieră aparte, aranjamentele muzicale pentru orchestra simfonică fiind asigurate special pentru Filarmonica Arad de Raffaele Minale. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul italian Giuseppe Carannate iar invitata specială va fi solista Emanuela Loffredo (Italia), ei alăturându-i-se minunatul nostru violonist Florin Gherghel. Astfel, cei care vor răspunde invitației noastre, vor avea ocazia să asculte prelucrări ale unor melodii precum Smoke on The Water (Deep Purple), The Jack (AC/DC), Smells Like Teen Spirit (Nirvana), Jump (Van Halen), Nothing Else Matters (Metallica), November Rain (Guns’n Roses) și multe altele, dar și extraordinare prelucrări în manieră rock a Simfoniei a V-a de Beethoven sau ale răvășitorului Palladio semnat de Karl Jenkins.

La concertul de rock – simfonic CLASSIC MEETS ROCK din Cetatea Aradului accesul publicului va fi liber, dar numai în baza invitațiilor care vor putea fi ridicate de la casieria Filarmonicii de Stat Arad (care funcționează în incinta Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, între orele 9,00 – 13,00) și de la sediul filarmonicii (intrarea din parc, între orele 16,00 – 18,00). Fiind vorba despre un obiectiv militar, precizăm că toate persoanele care vor ridica aceste invitații vor fi trecute pe listele speciale, iar la intrarea în cetate vor trebui să prezinte Cartea de identitate. Mai precizăm și că accesul persoanelor cu cetățenie străină nu este permis.

Așadar, să ne bucurăm împreună de un concert de rock – simfonic unic, care va pune în valoare minunatele calități artistice ale muzicienilor orchestrei Filarmonicii de Stat Arad, concert care nu ar fi putut avea loc fără sprijinul și înțelegerea extraordinare primite din partea partenerului nostru – Ministerul Apărării Naționale – UM 01249 Arad.

 

banner 25 iun 2016 gw 8m x 2m