Festivalul de Jazz American

În colaborare cu Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest Timișoara

Frederick Loewe, My Fair Lady
Versiune adaptată
Dirijor Peter Oschanitzky

Regizor Claudiu Dogaru
Regizor secund Monika Tar
Pregătire muzicală Mariana Şarba
Acompaniament Silviana Cârdu
Coregraf Mădălina Ghiţescu

Distribuţie

Higgins – Răzvan Grozăvescu
D-na Higgins – MonikaTar
Pickering – Adrian Zaharia
Mr. Pierce – Alina Mihocaş
Eliza – Silvia Artemia
Harry –  Alexandru Pop
Doolittle – Alexandru Mocan
Freddy – Nicolae Haţegan
Jamie – Benny Blindaru

Cor

Bianca Mihăiescu, Mellanie Nicole, Maria Deaconu, Amalia Preda, Ana-Maria Horanit, Andreea Văidean, Ioana Fusa, Angelica Urs, Dallma Kiss, Claudia Brustur Tatu, Simion Novac

„My Fair Lady”, un musical clasic american, inspirat de personajele din piesa Pygmalion a lui George Bernard Shaw, va deschide în forță actuala ediție a Festivalului de Muzică Americană și Jazz. Catalogat drept „cel mai mare și de succes musical al timpurilor” sau „musicalul perfect”, spectacolul aduce în scenă o poveste marcantă pentru societatea vremii respective – cea a unei florărese sărace din Londra, care întâlnește un profesor de lingvistică, acesta din urmă propunându-și să o învețe în nu mai mult de 6 luni să își mascheze adevărata proveniență prin adoptarea limbajului și manierelor caracteristice înaltei societăți.

Prima punere în scenă a spectacolului a avut loc în 1956, rolurile principale fiind atribuite lui Julie Andrews, Rex Harrison, Stanley Holloway şi Robert Coote, iar orchestraţia fiind realizată de Robert Russell Bennett  şi Phil Lang. Ecranizarea din 1964, regizată de George Cukor, i-a păstrat pe doi dintre actorii principali ai piesei – Rex Harrison și Stanley Holloway, în timp ce rolul Elizei Doolitle i-a fost atribuit lui Audrey Hepburn – acesta fiind și unul dintre rolurile reprezentative pentru actrița americană.

Versiunea „My Fair Lady” prezentată în cadrul Festivalului va fi dirijată de Peter Oschanitzky, dirijor și compozitor născut la Timișoara, cu o activitate vastă ca dirijor pentru toate genurile muzicale (operă, operetă, balet, muzică simfonică). Peter Oschanitzky a fost dirijor și director artistic al Operei din Timișoara, dirijor al Filarmonicii Banatului și dirijor al Operei Naționale din Osijek (Croația), funcție pe care a deținut-o până în 2010.

Spectacolul este realizat în colaborare cu studenţii clasei de canto principal a Facultăţii de muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, membri ai modulului de musical.

Intrarea liberă

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

  • Luni 09:00 - 13:00
  • Marți 09:00 - 13:00
  • Miercuri 12:00 - 16:00
  • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 18:45
  • În zi de concert 09:00 - 13:00;
    17:00 - 18:45