Festivalul de Jazz American

BEGA BLUES BAND

Lucian Nagy – Sax
Alex Man – Ghitară
Maria Chioran – Voce
Toni Kühn – Clape
Johnny Bota – Bas şi vioară
Lică Dolga – Baterie

Bega Blues Band este cea mai longevivă trupă de blues și jazz din România – activă de peste trei decenii. Fondat în Timișoara de muzicieni Bela Kamocsa și Johnny Bota, grupul a lansat, practic, genul blues-jazz în țară, prin albumul lor intitulat „Blues de Timișoara” (1993) – primul album de blues-jazz din România. În 2004, Bega Blues Band a fost premiat ca fiind cel mai bun grup de blues-jazz din România.

În ianuarie 2010, după dispariția lui Bela Kamocsa, Johnny Bota a rămas liderul grupului. Bega Blues Band a avut nenumărate apariții pe scenele din țară și este, de asemenea, un invitat constant al Institutului Cultural Român  în orașe europene precum Budapesta, Szeged, Viena, Varşovia, Cracovia, Lisabona.

LUCIAN NAGY & BALKUMBA TRIBE

Lucian Nagy – saxofoane, flaut, kaval bulgar, duduk și alte instrumente etnice
Gabriel Rosati – trompetă
Sebastian Spanache – pian, keyboards
Johann Berby – bass
Csaba Pusztai – tobe
Steve Brookfield – sunetist

Un grup de muzicieni format la inițiativa lui Lucian Nagy, artist arădean cunoscut, în urma primului concert susținut în această formulă, care a avut loc în februarie 2014 la Berlin. Numele de „Balkumba Tribe” subliniază influențele heterogene ale culturilor muzicale prezente în muzica celor 6 artiști, ideea acestui nume provenind din studiul genului „World Music”, pe care Lucian Nagy l-a aprofundat timp de mai mulți ani.

Balkumba Tribe vine cu o muzică pe cât de eclectică, pe atât de bine construită și unitară – un semn al colaborării reușite a unor artiști care, deși diferiți, se regăsesc perfect în fuziunea dintre influențe și stiluri: etno-jazz, muzică balcanică, indo-africană, latino-africană sau groove. Fiecare dintre membrii „Tribului” a studiat alături de maeștri ai genurilor abordate, iar muzica pe care o elaborează împreună reflectă dedicația și pasiunea lor bine înrădăcinată pentru a cunoaște muzica și arta unor culturi îndepărtate de cea occidentală – pe care le redau publicului sub o formă foarte expresivă.

Intrarea liberă

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

  • Luni 09:00 - 13:00
  • Marți 09:00 - 13:00
  • Miercuri 12:00 - 16:00
  • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 19:00
  • În zi de concert 09:00 - 13:00;
    17:00 - 19:00