Festivalul de Jazz American

ADRIAN GASPAR QUINTET

ADRIAN GASPAR IMPROVISION – BALKANIX

Alex Wladigeroff – Trompetă și corn Fluegel
Cătălin Batu – Vocal și corn franțuzesc
Adrian Gaspar – Pian și melodică
Marko Ferlan – Bas
Maria Petrova – Tobe

Adrian Gaspar este un pianist în a cărui muzică se întâlnesc tradițiile Orientului cu cele ale Occidentului, un artist care reușește să creeze o punte între culturi și influențe muzicale foarte variate, dându-le o formă electrizantă. Provenit dintr-o familie de rromi în Europa centrală, Adrian Gaspar s-a perfecționat ca pianist de jazz, însă căutările sale în materie de limbajuri muzicale care transcend granițele culturale s-au concretizat în concerte și materiale cu totul memorabile.

Alături de cei patru artiști care îi împărtășesc dedicația pentru eclectism și pluri-muzicalitate, Adrian Gaspar a puz bazele proiectului „Improvision”. „Balkanix” prezintă publicului arădean o interpretare modernă și îndrăzneață, de inspirație balcanică – un mix original de stiluri, menit pentru a deschide noi discuții despre așa-zisele limite culturale ale muzicii.

SEBASTIAN SPANACHE TRIO

Sebastian Spanache – Pian
Csaba Sánta – Contrabas
Radu Pieloiu – Tobe

O trupă de muzicieni din noua generație a jazz-ului, cu realizări artistice multiple și concerte pe scenele festivalurilor din România și străinătate, Sebastian Spanache Trio va performa în a doua zi a Festivalului de Muzică Americană și Jazz. Trio-ul aduce prospețime în zona improvizației de jazz, printr-un mix de jazz, post-bop și fusion, cu influențe dintr-o paletă muzicală largă – de la „groove” până la muzica electronică.

Constituit în 2012, grupul care îl are ca lider pe tânărul pianist Sebastian Spanache are deja la activ două albume de studio („Humanized” – 2013 și „Pasha’s Abstinence” – 2014) și câteva premii importante, precum cel de „Best album” în cadrul premiilor Sunete 2014 și Trofeul „Johnny Răducanu”, la Brăila, în 2013.

Intrarea liberă

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

  • Luni 09:00 - 13:00
  • Marți 09:00 - 13:00
  • Miercuri 12:00 - 16:00
  • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 19:00
  • În zi de concert 09:00 - 13:00;
    17:00 - 19:00