28.03.2018
între orele 15:00 și 18:00

 

Curs de maiestrie
susținut în cadrul Zilelor Culturii Austriece la Arad 2018

Prof. WENZEL FUCHS Austria
Clarinetist solist al Filarmonicii din Berlin

 

DATA LIMITĂ PENTRU ÎNSCRIERIEA CURSANȚILOR: 20 MARTIE 2018

ÎNSCRIERILE SE FAC LA URMĂTOARELE ADRESE DE E-MAIL:

office@filarmonicaarad.ro  sau musikforumeuropa@gmail.com

 

Alte informaţii la tel.: 0040 257 281554 sau  SMS: 0040 771 770248

 

Numărul limită de participanți activi: 6 (jumătate de oră fiecare).

Selecția celor 6 participanți activi se va face prin tragere la sorți.

Numărul limită de participanți pasivi în funcție de locurile disponibile.

Accesul participanților și al publicului este liber în limita locurilor disponibile.

 

Portret – Wenzel Fuchs

Wenzel Fuchs s-a născut la Innsbruck, Austria, unde a început să studieze clarinetul cu profesorul Walter Kefer la conservatorul local. Și-a continuat studiile cu profesorul Peter Schmidl la Universitatea de Muzică din Viena, obținând diploma cu unanimitate de voturi. I-au fost acordate  deopotrivă premii onorifice din partea Ministerului Știintei și Artei și a câștigat concursurile Jugend Musiziert. Pe parcursul anilor de studiu a colaborat în mod regulat cu toate orchestrele din Viena, inclusiv cu  orchestra Operei de Stat și cu Filarmonica din Viena. La vârsta de 19 ani a devenit clarinetist la Volksoper, iar cinci ani mai târziu va deține un post similar la Radio Sinfonie Orchester. Din anul 1993 este clarinetist solist al Filarmonicii din Berlin și predă la Karajan Akademie din cadrul Filarmonicii din Berlin. În perioada anilor 2008 – 2013 a fost profesor la Facultatea de muzică Hans Eisler. Este profesor invitat al Universității Geidai din Tokio (Japonia).

Începând din 2015 este profesor la Universitatea Mozarteum din Salzburg. Pe lângă aceasta desfășoară o intensă activitate didactică, materializată în cursuri de măiestrie, pe care le îndrumă în Japonia, SUA și Europa. Apare în posturi solistice acompaniat de orchestre precum Filarmonica din Tokio, Orchestra Națională Chineză, Orchestra simfonică Coreeană,  Berliner Symphoniker și Berliner Philharmoniker.

A colaborat în domeniul cameral cu Yefim Bronfman, Emmanuel Pahud, Andras Schiff, Albrecht Mayer, Mitsuko Utchida, David Geringas ș.a.

Este membru al ”Berliner Philharmonische Bläsersolisten”, al ”Berliner Philharmonische Oktet” și al orchestrei de  cameră Viena-Berlin.

afis-28-mar-2018