George Hariton – fagot
Mihai Timofti – fagot
Mihai Badiu – fagot
Pavel Ionescu – contrafagot

Program
Lucrări de Julius Weissenborn, Victor Bruns, Arndt Burford, Walter Miles, Hector Berlioz

Recital extraordinar al cvartetului Fagotissimo

Ne permitem să explorăm o lume destul de îndepărtată de obişnuinţa sălilor de concert, aceea a literaturii pentru fagot, un repertoriu care se adresează în mod deosebit specialiştilor şi segmentului didactic; mai precis – parcursului formativ al acelora care îl aleg pentru performanţă.

„Într-un ansamblu orchestral, fiecare instrument reprezintă un univers aparte iar literatura muzicală ce îi este dedicată pune în valoare nebănuitele valențe ale acestora. Un astfel de concert am pregătit publicului nostru fidel, în cadrul căruia vom descoperi împreună extraordinarul potențal al unui instrument prea puțin pus în valoare în mod current – fagotul.” – dr. Alin Văcean, manager al Filarmonicii de Stat Arad.

Recitalul cvartetului Fagotissimo, un ansamblu alcătuit din patru dintre cei mai bine cotaţi fagotişti ai României, George Hariton, Mihai Timofti, Mihai Badiu şi Pavel Ionescu, reprezintă un melanj de lucrări originale şi transcripţii ale unor partituri destinate iniţial altor medii de exprimare sonoră, precum pianul sau orchestra simfonică, invitând la o audiţie neconvenţională, antrenantă, de un inedit sonor care nu trebuie evitat.

Concertul de abonament din seara de 21 aprilie 2016, de la ora 19.00, din Sala Cercului Militar, promovează o formulă concertistică excepţională şi un repertoriu semnat parţial de fagotişti de carieră, precum Julius Weissenborn, cel care în a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi-a legat numele de orchestra Gewandhaus din Leipzig, sau Victor Bruns, care un secol mai târziu şi-a demonstrat performanţele în Orchestrele din Sankt Petersburg, Volksoper şi Staatskapelle din Berlin, dar şi din transcripţii inspirate ale unor piese de vodevil ale pianistului newyorkez Felix Arndt – cel care a jucat un rol decisiv pentru cariera lui George Gershwin – sau a părţii penultime a Simfoniei fantastice de Hector Berlioz, Marşul către eşafod.

FAGOTISSIMO

Cvartetul Fagotissimo a fost constituit în 1999, când trei fagotişti de la Filarmonica “Mihail Jora” din Bacău, MIHAI TIMOFTI, COSTICĂ MĂRCUŢ şi PAVEL IONESCU, împreună cu GEORGE HARITON, prim fagotist la Filarmonica “Moldova” din Iaşi, au decis sa exploreze magnificul univers timbral al acestui instrument.

Repertoriul acestui grup cuprinde muzica barocă şi ajunge până la lucrări compuse special pentru această combinaţie de instrumente.

Formaţia a susţinut numeroase concerte în ţară (Iaşi, Bacău, Focşani, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Piatra Neamţ, Constanţa, Piteşti) şi străinătate (Italia, Franţa, Germania, Grecia, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Macedonia) participând la numeroase festivaluri şi fiind prezentă în teatre de tradiţie ca Piccolo Reggio-Torino, Teatro Zanon-Udine, Palazzo Magnani-Reggio Emilia, Megaron-Salonic, etc.

Din anul 2009 în cvartet a fost cooptat fagotistul Mihai Badiu.

Bilete de la 10 Lei

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

  • Luni 09:00 - 13:00
  • Marți 09:00 - 13:00
  • Miercuri 12:00 - 16:00
  • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 19:00
  • În zi de concert 09:00 - 13:00;
    17:00 - 19:00