Armen Anasian (SUA) – vioară

Sorin Dogariu – pian

Program

Karen Haceaturian Sonata în sol minor pentru vioară și pian op.1

Maurice Ravel Sonata nr. 1 op. postum

Bela Bartók Dansuri românești

Edward Bagdasarian Nocturnă

Arno Babajanian Elegie

Maurice Ravel Blues

Komitas  Krunk

 

Programul de recital al violonistului Armen Anassian (SUA), cu partituri de Maurice Ravel, Bela Bartók și compozitori armeni ai secolelor XIX și XX, reprezintă unul dintre vârfurile agendei camerale coordonate în acest an de Filarmonica Arad.  Evenimentul promovează pentru prima oară pe scena Palatului Cultural lucrări de o frumusețe și spectaculozitate uluitoare, semnate de Karen Haceaturian –  nepotul celebrului Aram Haceaturian –  Edward Bagdasarian, Arno Babajanian (prezent în programul de recital cu celebra sa Elegie, scrisă în memoria lui  Haceaturian) sau de preotul Komitas, fondatorul școlii naționale armene.  Un recital fantastic, în care rafinamentul scriiturii lui Maurice Ravel se îmbină  la modul superlativ cu  tiparele  arhetipale ale lumii sonore armene…

Acompaniază la pian, Sorin Dogariu.

 

Portret Armen Anassian

ARMEN ANASSIAN deține diplome de masterat în dirijat orchestral și în interpretare violonistică. A studiat în Statele Unite, Armenia și Germania, printre profesorii săi numărându-se Rainer Kussmaul, Sidney Weiss, Dorothy DeLay, precum și dirijorii Henrik Anassian și Michael Zearott. A deținut posturi de dirijor și de concertmaestru la orchestre precum Hoboken Chamber Orchestra, Orchestra de Cameră din Freiburg, Orchestra de Cameră din Heidelberg și Orchestra Festivalului Zelt Musik. În Los Angeles a fost concertmaestru invitat al orchestrelor Pacific Symphony, Santa Barbara Symphony, Filarmonica din California, Pasadena Pops, Symphony Burbank, Filarmonica Riverside, Simfonia Inland Empire, Simfonia Glendale, Glen Simfonia și Opera din Los Angeles.

Armen Anassian a susținut sute de concerte în Franța, Anglia, Belgia, Spania, Italia, Elveția, China, India, Malaezia, Singapore, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Canada, Mexic, Armenia și Statele Unite. A fost invitat să interpreteze Concertul de vioară de Aram Haciaturian alături de Filarmonica Națională a Armeniei, în repertoriul său solistic figurând deopotrivă concertele pentru vioară de Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski, Jean Sibelius, Serghei Prokofiev (concertele nr. 1 și 2), Dmitri Șostakovici (concertele nr. 1 și 2), Bela Bartók (nr. 2), Erich Wolfgang Korngold, Igor Stravinsky etc. În vara anului 2009, precum și în anul 2015, Armen Anassian a fost solist la Disney Hall, unde a interpretat Concertul pentru vioară și orchestră de Erich Wolfgang Korngold.

Armen Anassian este un pasionat cercetător, un admirabil solist concertist, cariera sa de scenă desfășurându-se deopotrivă în domeniul muzicii de cameră, puternic argumentată prin  recitalurile susținute alături de colaboratorul său de lungă durată – Mark Robson.

Armen Anassian a colaborat cu Placido Domingo, Esa Pekka Salonen, Luciano Pavarotti, Valery Gergiev, Gustavo Dudamel etc., activează deopotrivă în industria cinematografică și a realizat înregistrări cu lucrări ale compozitorilor John Williams, James Horner, Hans Zimmer, James Newton Howard, Alan Silvestry, Randy Newman, Danny Elfman, John Debny, Lalo Shiffrin, Howard Shore, Alexander Desplat, Michael Giacchino, ș.a. Alături de Orchestra Radio Bucureşti a interpretat Concertul pentru vioară de Aram Haciaturian.

Armen Anassian locuieşte în Los Angeles (SUA) cu soţia sa Erlinda şi cei cinci copii.

 

Preț bilet întreg 20 Lei
Redus 5 Lei pentru elevi
Redus 10 Lei pentru studenți și pensionari

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

  • Luni 09:00 - 13:00
  • Marți 09:00 - 13:00
  • Miercuri 12:00 - 16:00
  • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 19:00
  • În zi de concert 09:00 - 13:00;
    17:00 - 19:00