Festivalul Internațional Toamna Muzicală Arădeană
Ediția a IX-a

17 -24 noiembrie 2022

Sâmbătă 19 noiembrie 2022 ora 19.00
Sala Palatului Cultural

Culori de toamnă
Recital de pian TEO MILEA

Invitat: Ionuț Cădariu  – flaut

 

Haideți să ne imaginăm că fiecare notă muzicală este o frunză de toamnă, anotimp în care avem cel mai frumos colorit vizual de-a lungul anului.

Fiecare piesă înglobează o paletă infinită de nuanțe calde, care ne hrănesc sufletul și ne cuprind cu stare de bucurie auzul.

Vă invit să pictăm împreună cel mai frumos tablou al acestui anotimp și să ne lăsăm purtați de muzică, precum o frunză în adierea unui apus superb de toamnă.

Teo Milea

 

PORTRET TEO MILEA

După un număr impresionant de peste 400 de concerte, susținute pe scena națională și internațională în zona muzicii clasice, Teo Milea schimbă macazul muzical în 2012. În scurt timp de la primul concert cu propriile compoziții, reușește să se poziționeze ca etalon în muzica neo-clasică, crossover, devenind unul dintre artiștii preferați ai publicului tânăr din România. Sălile de concerte ajung să fie neîncăpătoare, pentru că energia ce-i țâșnește din pian transmite stări în zeci de culori, umple goluri, generează imagini, purtându-te în lumi noi, neexplorate încă.

Teo Milea a colaborat cu Opera din Viena, a fost invitat să concerteze pe scena Festivalului Internațional Altres Musiques din Benicassim, Festivalului Internațional de Jazz Gărâna, Festivalului Internațional JazzTM, Festivalului Internațional de Teatru Clasic din Arad. Este primul pianist din lume invitat să-și interpreteze propria muzică la sediul Comandamentului NATO din Bruxelles și primul pianist care urcă pe scena Festivalului Internațional de Balet din Dortmund.

Cel mai nou album al său, Open Minds, se bucură de atenția radiourilor internaționale de profil, fiind declarat câștigător la categoria “Classical Album of the Year 2015” de SoloPiano.com din Statele Unite. Cu doar un an înainte, albumul său de debut – On white…and black keys, urca pe locul 2 în același clasament.

Mutat în Canada în anul 2015, Teo Milea își păstrează marca distinctivă europeană și continuă seria concertelor desfășurate cu casa închisă, în noul său oraș adoptiv, Toronto, fiind descris de presa locală de limba română drept: „tânăr fără vârstă, înțelept în muzica lui mai mult decât veacul, artist în gesturi, cu o charismă absolut specială, într-un recital de o oră”. (M. Manea)

În 2016, Teo Milea reușește calificarea sa în Top 4 Finaliști ai cunoscutului concurs „Searchlight” organizat de Radio CBC Canada, fiind primul instrumentist care ajunge atât de departe în această competiție, cu o piesă compoziție proprie de pian solo – „Irreversible” – și câștigă totodată și Votul Popular, din peste 2000 de artiști înscriși. De asemenea, în același an, Teo Milea a fost invitat de Koerner Hall Toronto să susțină concertul Postlude dedicat bine-cunoscutului pianist Italian Ludovico Einaudi. În 2019 Teo Milea este invitat din nou în cadrul programului Postlude, de această dată după concertul îndrăgitei Mariza.

„El nu cântă la pian, ci interpretează cu tot ce are, dincolo de muzica extraordinară care îi iese din degete, felul în care întregul lui trup povestește ceea ce cântă e dincolo de cuvinte. Întâlnirea cu muzica lui Teo Milea intră în categoria iubirilor la prima audiție. Vă veți întoarce mereu la madlenele sale acustice, pentru încă puțin din acest medicament pentru suflet ce iese din degetele lui. Ascultați-l, e soundtrack-ul perfect pentru multe momente din viață.” (A. Demirgian)

 

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

  • Luni 09:00 - 13:00
  • Marți 09:00 - 13:00
  • Miercuri 12:00 - 16:00
  • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 18:45
  • În zi de concert 09:00 - 13:00;
    17:00 - 18:45