Dirijor Romeo Rîmbu

Program
Eugen Wendel – Genesis extendens (coarde, pian)
Doron Kaufman – …And After the Fire (coarde, pian, percuţie)
Dan Dediu – Luminişul urlătorului (viola solo, coarde, urlător)
Solistă Iuliana Ambăruş
Alin Văcean – Concertino pentru pian şi orchestră de coarde
Solist Sorin Dogariu
Cornel Ţăranu – Cântec lung (coarde, clarinet, pian )
Adrian Iorgulescu – Concert– pentru percuţie (percuţie solo, pian, clarinet, coarde)
Solist Doru Roman

Concertul va avea loc și vineri, 13 Noiembrie, la Sala Capitol Timişoara.

Filarmonica Arad participă la două festivaluri de muzică contemporană

Seara de 12 noiembrie este dedicată muzicii zilelor noastre, concertul simfonic de la ora 19.00, organizat la Cercul Militar de pe B-dul Decebal nr. 19, fiind asociat experienţelor artistice contemporane. Invitată să închidă în seara de 13 noiembrie, la Timişoara, cea de-a doua ediţie a Festivalului Internațional de Muzică Nouă „Intrada”, orchestra simfonică îşi dedică eforturile acestei săptămâni unor partituri actuale, diverse şi originale.

Între 8 și 13 noiembrie, la Timișoara se desfășoară ediția a doua a Festivalului Internațional de Muzică Nouă INTRADA, eveniment muzical despre care presa de specialitate din orașul de pe Bega spune că „bate, la Timișoara, toate recordurile de prime audiții absolute și oferă publicului ocazia să audă sunetul unor instrumente greu de imaginat precum ferăstrăul sau berimbau (instrument de origine africană, folosit şi în arta marţială afro-braziliană capoeira). Un festival în care instrumentele clasice se reinventează intersectându-se cu mediul electronic, iar inovația la nivelul sunetului nu are limite.”

Propuse de organizatori, ele coagulează experienţe şi căutări, limbaje definite, preconizate să informeze auditorul modern şi să îl introducă în prezentul sonor al celor consacraţi. Cu suportul ansamblului de coarde şi al unor instrumente care îşi asumă discursuri solistice, precum pianul, viola, clarinetul sau percuţia, se încheagă un tablou cu autografe multiple: Eugen Wendel, Doron Kaufman, Dan Dediu, Alin Văcean, Cornel Ţăranu, Adrian Iorgulescu.

Dirijorul invitat al serii de joi este Romeo Rîmbu, iar soliştii partiturilor programate Sorin Dogariu (pian), Iuliana Ambăruş (violă), Dan Chiş (clarinet), Doru Roman (percuţie), Ioan Moţiu (urlător).

Totodată, în perioada 16 – 22 noiembrie, activitatea Filarmonicii de Stat Arad se va plasa și sub semnul ediției a XI-a a Festivalului Festivalului Meridian, Zilele SNR-SIMC (Secțiunea Națională Română a Societății Internaționale de Muzică Contemporană), ce își propune să promoveze creatorii români contemporani și creațiile acestora. Preocupată de acest aspect, SNR-SIMC nu neglijează nici promovarea interpreților și ansamblurilor de muzică contemporană din țara noastră, evenimentul completând astfel manifestările dedicate acestui gen în care la loc de cinste stă Săptămâna Internațională a Muzicii Noi.

Bilete de la 12 Lei

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

  • Luni 09:00 - 13:00
  • Marți 09:00 - 13:00
  • Miercuri 12:00 - 16:00
  • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 18:45
  • În zi de concert 09:00 - 13:00;
    17:00 - 18:45