Dirijor: Eduard Dabrowski

 

Program

Simfonia nr. 5 în si bemol major D 485;

Simfonia nr. 8 în si minor „Neterminata” D 759;

 

Stimați auditori,
din dorința de a păstra promisiunea medalionului simfonic Franz Schubert, în această seară, la pupitrul orchestrei simfonice va urca tânărul dirijor Eduard Dabrowski, cel care va suplini absența neprevăzută, din motive de sănătate, a dirijorului nostru, Cristian Neagu.
Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim o seară de audiție cât mai plăcută alături de noi!

 

Portret Eduard Dabrowski

Eduard Dabrowski este un tânăr compozitor și dirijor român născut în Brașov. Este recunoscut în special pentru muzica filmelor-documentar Sw!m și Banatul Montan, filme a căror coloană sonoră se află disponibilă la nivel mondial pe toate platformele muzicale de pe toate cele șapte continente.
Pe lângă acestea, are sub semnătură și muzică pentru diferite reclame, trailere sau chiar muzică destinată scenelor de concert. Muzica sa a fost cântată de Orchestra Natională a Operei din Kiev, Orchestra Filarmonicii Oltenia din Craiova și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța. Este, de asemenea, câștigătorul Concursului de Compoziție „Sabin Păutza”, ediția 2019. În ceea ce privește lumea dirijatului, Eduard Dabrowski este, din anul 2018, dirijorul permanent al orchestrei KamerArt, orchestră formată din elevi și studenți, cu care a ajuns să concerteze pe scena Ateneului Român. De asemenea a dirijat orchestrele filarmonicilor din Sibiu, Craiova și Ploiești, cât și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța. Eduard este și câștigătorul Concursului de Dirijat „Ionel Perlea”, ediția 2017.
Proaspăt absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, Eduard Dabrowski a reușit să aibă o activitate însemnată în lumea muzicală românească, studiind cu profesori de seamă, care au afirmat despre el următoarele:
„Eduard s-a dovedit a fi un element cert pentru viitorul muzicii românești” – Cristian Mandeal.
„Muzica lui Eduard are un potențial creativ deosebit, lucrările sale fiind scrise cu talent, intuiție muzicală și har” – Dan Dediu

 

 

 

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

  • Luni 09:00 - 13:00
  • Marți 09:00 - 13:00
  • Miercuri 12:00 - 16:00
  • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 18:45
  • În zi de concert 09:00 - 13:00;
    17:00 - 18:45