Dirijor Matei Pop
Solist Daniel Goiti

Program
Piotr Ilici Ceaikovski – Serenada pentru orchestră de coarde
Adrian Pop – Triptic
Franz Liszt – Concertul în mi bemol pentru pian şi orchestră
Ludwig van Beethoven – Simfonia a V-a în do minor op. 67

Concertul de joi seara – sub egida Festivalului Meridian

O nouă conlucrare dintre Filarmonică şi Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Secţiunea Naţională Română a Societăţii Internaţionale de Muzică Contemporană are loc în seara de 19 noiembrie 2015, în concertul simfonic de la ora 19.00, dirijat de Matei Pop și susținut la Cercul Militar Arad (Bulevardul Decebal, nr. 19). „Programul serii relevă, pe deplin, ceea ce pentru filarmonica arădeană reprezintă un deziderat major: promovarea valorilor muzicale contemporane și a celor care sunt plasate deja sub semnul clasicului. O combinație reușită ce incită, stârnește curiozități, pentru ca apoi să ne abandoneze sublim unor partituri arhicunoscute și îndrăgite de toată lumea.” – dr. Alin Văcean, manager al Filarmonicii de Stat Arad.

Urmând modelul anilor precenti, concertul reprezintă o extensie a evenimentelor programate in perioada 16 -22 noiembrie la Bucureşti, concentrate sub egida celei de a XI-a ediţii a Festivalului Meridian, în care sunt promovaţi creatorii români contemporani şi creaţiile acestora. Tripticul semnat de Adrian Pop şi cântat în premieră absolută românească în 1997, la Bucureşti, face conexiunea cu tematica exclusivă a festivalului, încadrându-se în acelaşi timp în tiparul pluri-stilistic al unei audiţii în care elementele clasico-romantice sunt prevalente.

Vor putea fi audiate în programul aceleiaşi seri trei dintre cele mai ilustre partituri ale muzicii universale – Serenada pentru orchestră de coarde de Piotr Ilici Ceaikovski, Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru pian şi orchestră de Franz Liszt, în interpretarea pianistului Daniel Goiţi şi Simfonia a V-a în do minor op.67 de Ludwig van Beethoven.

Bilete de la 12 Lei

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

  • Luni 09:00 - 13:00
  • Marți 09:00 - 13:00
  • Miercuri 12:00 - 16:00
  • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 18:45
  • În zi de concert 09:00 - 13:00;
    17:00 - 18:45