La Filarmonică sărbătorim Ziua copilului prin câteva evenimente pe care le dedicăm micilor melomani, curiozitatea lor și bucuria de a-i avea alături orientând tematica noastra muzicală spre capodoperele universale care le-au fost special destinate.

 

Simfonia jucăriilor, o partitură fantezie a clasicismului muzical, a cărei paternitate a rămas până astăzi neconfirmată, fiind atribuită pe rând lui Joseph Haydn, apoi fratelui acestuia, Michael, iar ulterior lui Leopold Mozart, ba chiar și unui călugar austriac, Edmund Angerer, țese o aventură minunată, cu personaje nemaiîntâlnite.

Povestea acestei simfonii vesele și extrem de scurte, în care răzbat sunetele trompetelor și tobelor de jucărie, zgomote de pârâitoare, fluiere ceramice, precum și alte medii acustice din galeria dispozitivelor de zgomot agreate în intimitatea spațiului domestic al secolului al XVIII – lea, poate fi ascultată alături de Carnavalul animalelor, fantezia zoologică creată la sfârșitul secolului al XIX-lea de Camille Saint Saens.

 

Îi așteptăm în sala noastră de concerte, la matineele noastre cu povești fantastice pe micii prieteni ai muzicii din Târnova (Marți, 1 Iunie 2021, ora 12.00), Conop și Petriș (Miercuri, 2 Iunie 2021, ora 12.00), sala noastră de concerte fiindu-le deschisă însă nu numai lor, ci tuturor celor care vor să li se alăture.

 

Informații la numărul de telefon: 0730 643695

 

Seara de Joi, 3 Iunie 2021, începe însă cu o tematică de recital, adaugând celor două capodopere   mult așteptate (Simfonia jucăriilor și Carnavalul animalelor) un program de gală, susținut de câștigătorii secției canto a Concursului Național de Muzică ArtsON, desfășurat sub egida Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Vor fi prezente câteva dintre cele mai bune voci ale tinerilor din anii terminali ai colegiilor vocaționale din țară, într-un grupaj de lieduri și arii din creația compozitorilor Giacomo Carissimi, Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann, Georges Bizet, Tiberiu Brediceanu, Sabin Drăgoi, Achim Stoia.

La concertul din joia tradițională de concert, în seara de 3 Iunie 2021, la ora 19.00, îi invităm la Filarmonică pe copii, dar și pe părinți și bunici, în speranța că muzica noastră le va umple tuturor sufletul de bucurie și chipul de zâmbete.

 

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

  • Luni 09:00 - 13:00
  • Marți 09:00 - 13:00
  • Miercuri 12:00 - 16:00
  • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 18:45
  • În zi de concert 09:00 - 13:00;
    17:00 - 18:45