Program
Sus boieri – Gheorghe Cucu
În seara de Moş Ajun – prel. Ioan Brie
O, ce veste minunată – Dumitru G. Kiriac
Am plecat să colindăm! – Gheorghe Cucu
Steaua sus răsare – Ioan D. Chirescu
La Vifleem colo-n jos… – prel. Nicolae Lungu
După datini colindăm – Alexandru Paşcanu
Floricica (Colo-n câmp) – Francisc Hubic solo: Florica Burduleanu
Noi umblăm şi colindăm – arm. Mihai Bârcă
Minune prea mare – Paul Constantinescu
Hristos se naşte – Paul Constantinescu
Pogorât-a Domnul Sfânt – Tiberiu Brediceanu
Mărire-ntru cele-nalte – prel. N. Lungu
Ce bucurie ar fi! – Dani Constantin
Moş Crăciun – aranj. Doru Şerban
O, brad frumos – aranj. Kevin Norbury
Heilige Nacht – Johann Friedrich Reichardt
Stille Nacht – Franz Grüber
Il est né le divin enfant – aranj. David Willcocks
Deck the Hall – cântec tradiţional din Ţara Galilor
Jingle Bells – James Pierpont
Ring, Christmas Bells – Mykola Leontovich
Carol of the Drum – Katherine K. Davis aranj. Richard Phillips
We Wish You a Merry Christmas – cântec tradiţional din Ţara Galilor

Preambul al Sărbătorii Naşterii Domnului, rezervat cântecelor binevestitoare şi retrăirii datinilor, concertul de colinde împlineşte calendarul întâlnirilor noastre spirituale…Penultimul eveniment al lanţului concertistic 2016 este programat în seara de Joi, 22 Decembrie 2016, la ora 19.00, în Sala Cercului Militar de pe B-dul Decebal nr. 19, marcând o emoţionantă întâlnire cu simplele şi delicatele capodopere corale ale anotimpului.

Colindele clasicilor muzicii româneşti – Tiberiu Brediceanu, Ioan D. Chirescu, Dimitrie G. Kiriac, Gheorghe Cucu sau Nicolae Lungu – deschid mult aşteptatul spectacol coral al ansamblului academic dirijat de Robert Daniel Rădoiaş, un „întreg”, din care nu lipsesc O, ce veste minunată, La Vifleem colo-n jos sau Pogorât-a Domnul Sfânt, acestora urmându-le şi opunându-li-se prin nuanţă şi colorit, cântecele de Crăciun ale altor spiritualităţi. Stille Nacht, Il est né le divin enfant, Ring, Christmas Bells sunt cântece de sărbătoare asimilate şi fredonate de comunităţile creştine din întreaga lume. Lor li se alătură refrenele laice ale sărbătorii, precum Jingle Bells, Deck the Hall, sau mai vechiul şi dinamicul We Wish You a Merry Christmas, care încheie în mod tradiţional colecţia de cântece de Crăciun, aducând odată cu el şi urările universale pentru Noul An.

Portret – Robert Daniel Rădoiaș

Născut la Ploieşti, dirijorul Robert Daniel Rădoiaş a absolvit în anul 1995 Liceul de Artă din oraşul natal, la specialitatea interpretare instrumentală – vioară. După anii de studiu la Universitatea „Transilvania”din Braşov (1995-2000), urmează cursurile de masterat în Stilistică dirijorală, avându-i ca profesori pe Nicolae D. Bica (dirijat coral), Ludovic Bács (dirijat orchestră) şi Dan Buciu (cursuri teoretice). În iunie 2011 şi-a susţinut teza de doctorat, intitulată „Sergiu Celibidache – un fenomen muzical al sec. al XX-lea. O privire monografică”, sub coordonarea profesorului Dan Dediu-Sandu, rector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Ca urmare a obţinerii unor burse a participat la cursurile de dirijat organizate de Bayerische Musikakademie Marktobersdorf (Germania) sub îndrumarea profesorului Volker Hämpfling de la Robert-Schumann -Hochschule din Düsseldorf (2003) şi la cel de al treilea Concurs Internaţional pentru Tineri Dirijori de Cor de la Viena (Austria), concurs organizat de Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien (2004).

Robert Daniel Rădoiaş a desfăşurat activităţi didactice la Facultatea de muzică din cadrul Universităţii „Transilvania” din Braşov (2000-2001, 2005-2006), ca îndrumător al cursului de dirijat coral din cadrul specializării Pedagogie muzicală şi la Universitatea Emanuel din Oradea (2002 -2009), în calitate de lector la disciplinele dirijat coral şi ansamblu coral.

Ca dirijor al corului mixt de cameră al Universităţii Emanuel din Oradea, în 2005 a concertat în Rusia, unde a prezentat alături de Orchestra Academică a Filarmonicii din St. Petersburg oratoriul Matthäus Passion de Johann Sebastian Bach. La conducerea aceleiaşi formaţii corale a câştigat în 2004 premiul II la Youth & Music Festival – Viena.

Din anul 2007 este dirijorul Corului academic al Filarmonicii de Stat din Arad, alături de care susţine o activitate concertistică intensă, concretizată şi în turnee în Olanda, Austria (Festivalul de Operă Sankt Margarethen) şi Franţa. La ediţia din 2011 a Festivalului Internaţional George Enescu, a realizat alături de ansamblul coral prima audiţie a Simfoniei Hölderlin de Peter Ruzicka şi a Simfoniei nr.5 de George Enescu.

În decembrie 2011, de Ziua Naţională a României, Robert Daniel Rădoiaş a dirijat corul academic cu ocazia unui concert organizat de Consulatul general al României la Strasbourg, reprezentând ţara noastră la Consiliul Europei.
În 2012, an în care lumea muzicală de pretutindeni a aniversat centenarul naşterii Maestrului Sergiu Celibidache, Editura Muzicală din Bucureşti publică în două volume cartea „Sergiu Celibidache – un fenomen muzical al secolului al XX-lea. O privire monografică, semnată de dirijorul Robert Daniel Rădoiaş.

Din anul universitar 2016 -2017 este profesor asociat al Facultăţii de muzică şi teatru din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, unde conduce cursul de dirijat coral pentru studenţii masteranzi.

Bilete de la 10 Lei

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

  • Luni 09:00 - 13:00
  • Marți 09:00 - 13:00
  • Miercuri 12:00 - 16:00
  • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 18:45
  • În zi de concert 09:00 - 13:00;
    17:00 - 18:45