Dirijor: Dorin Frandeș

Florin Gherghel – vioară
Sorin Dogariu – pian

 

Program

Arcangello Corelli – Concerto grosso op.6 nr. 12;
Vasili Sergheievici Kalinnikov – Chanson triste și Serenada;
Pablo de Sarasate – Melodie roumaine, Reverie, Romance sans paroles;

 

Programele destinate ansamblului pentru coarde al orchestrei simfonice revin și în această săptămână în atenția iubitorilor de muzică clasică.

 

Joi, 19 Noiembrie și Vineri, 20 Noiembrie 2020, la ora 19.00, pe platforma Scena Online Live și pe canalul de YouTube cu același nume, vă puteți bucura de audițiile câtorva dintre capodoperele destinate de-a lungul secolelor minunatei familii pentru coarde, această structură instrumentală promovată prin titlurile de repertoriu ale stagiunilor noastre, dar și prin partituri special asimilate pentru concertele actuale de pe noua scenă virtuală.

În seara de Joi, vă așteptăm alături de colegii noștri, Dan Crișan și Florin Gherghel la o reîntâlnire cu unele dintre cele mai apreciate miniaturi orchestrale ale secolului al XIX-lea, Romanța în fa major de Ludwig van Beethoven și Serenada de Edward Elgar, alături de Suita Holberg, una dintre cele mai elegante suite “în stil vechi”, create în același secol de Edvard Grieg.

 

Iar pentru audiția de vineri, ne pregătim cu o mini-colecție Pablo de Sarasate (Melodie roumaine, Reverie, Romance sans paroles), un repertoriu în premieră al duo-ului Florin Gherghel  (vioară) – Sorin Dogariu (pian), pe care îl diversificăm printr-un  preambul orchestral, cu partituri de colecție din barocul italian și romantismul rus. Alături de Concerto grosso op.6 nr. 12 de Arcangello Corelli, ansamblul de coarde dirijat de Dorin Frandeș preia mai puțin cunoscutele Chanson triste și Serenada de Vasili Sergheievici Kalinnikov, colegul de generaţie al universalilor Piotr Ilici Ceaikovski şi Serghei Rahmaninov.

 

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

  • Luni 09:00 - 13:00
  • Marți 09:00 - 13:00
  • Miercuri 12:00 - 16:00
  • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 18:45
  • În zi de concert 09:00 - 13:00;
    17:00 - 18:45

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necesare

gdpr

Statistici

_ga, _gid