Joi 22 februarie 2024 ora 19.00
Sala Palatului Cutlural

 

AMADEUS DELICIAE

Dirijor: Cristian Neagu

 

Soliști 

Mihaela Ișpan Mladin – mezzosoprană

Ludovik Kendi – bariton

 

Uverturi, arii și duete din operele Nunta lui Figaro, Cosi fan tutte, Don Giovanni și La clemenza di Tito de Wolfgang Amadeus Mozart

Nunta lui Figaro, Don Giovanni, Cosi fan tutte, La clemenza di Tito, opera buffa, dramma giocoso, opera seria sunt cuvintele cheie prin care pătrundem în universul liric mozartian, prospectându-l selectiv, în cea mai rafinată seară cu muzică de operă a ultimilor ani.

Care sunt cele mai frumoase arii din creația lui Mozart? „Amadeus Deliciae” le reunește pe cele mai pline de savoare, într-o dinamică a spectacolului care îți taie respirația! Vaporoase, pline de agilitate, sau dimpotrivă, subtile şi sofisticate, delicatele partituri mozartiene vă așteaptă la o surprinzătoare întâlnire cu Susanna și Figaro, cu Donna Elvira și Don Giovanni, cu Dorabella și Guglielmo, cu Vittelia, Sextus, dar și alți eroi și eroine, care au dat atâta expresivitate și culoare scenei și poveștilor ei.

Un veritabil tablou de epocă, imaginat prin prisma trilogiei dapontine (Nunta lui Figaro, Don Giovanni, Cosi fan tutte) și al ultimei opere din catalogul mozartian, La clemenza di Tito, pe libretul inspirat de Pietro Metastasio, al lui Caterino Mazzolà!

Cu ocazia concertului, va avea loc o expoziție reptrospectivă a activității flautistului Constantin Talmaciu.

 

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

  • Luni 09:00 - 13:00
  • Marți 09:00 - 13:00
  • Miercuri 12:00 - 16:00
  • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 18:45
  • În zi de concert 09:00 - 13:00;
    17:00 - 18:45