Hermann Szabolcs
– Dirijor Invitat Principal

Hermann Szabolcs este dirijor la Teatrul de Operetă din Budapesta, director al Asociației ‘’Hermann Musik’’ și asistent la Academia de Teatru și Film din Budapesta.

Ca dirijor a colaborat cu Orchestra Radio din Budapesta, Orchestra Simfonică din Miskolc, Orchestra Simfonică Danubia, Filarmonica Cluj, Filarmonica Oradea, Filarmonica Dinu Lipatti Satu Mare, Filarmonica Arad, Concerto Budapesta, Orchestra Simfonică Szolnok, Orchestra Simfonică Gödöllő, Orchestra Simfonică Monarchia, Orchestra Simfonică Alba Regia, Orchestra de Cameră Simplicissimus, Orchestra de Cameră Anima Musicae.

În anul 2013 a câștigat premiul I la Concursul Național de Analize Muzicale Contemporane și premiul II la Concursul Național de dirijat ‘’Lantos’’. În 2018 la Concursul International Doráti Antal a fost ales printre 20 cel mai buni dirijori.

Este director artistic al Cursurilor de Vară de la Ciumești, fondator și director artistic al Corului de Copii din Satu Mare, unde îndrumă și cursuri de dirijat coral.

Szabolcs Hermann este activ ca și compozitor. În anul 2017 a publicat o culegere de coruri cu acompaniament de orgă. in 2019 a publicat Misa de ‘’Sfântu Ștefan’’ și 8 cântece de ‘’Sfântu Ștefan’’ pentru voce și orgă. Are mai multe compoziții pentru voce și pian, dar și aranjamente corale.

Hermann a susținut concerte de orgă în Satu Mare și a colaborat ca organist cu Wiener Tonkunstvereinigung.

A studiat dirijatul de orchestră la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, la clasa maestrului Petre Sbârcea, la Academia Franz Liszt din Budapesta, cu Medveczky Ádám și la Universität für Musik und Darstellende Kunst din Viena, cu Johannes Woldner și Simeon Pironkoff.

A participat la cursuri de măiestrie de dirijat orchestră îndrumate de Péter Eötvös, Christian Ehwald, Jan Stulen, Konrad von Abel, Noam Zur, Octav Calleya, Hamar Zsolt s.a.

A beneficiat de burse – Erste für Ersten (2013) și Bursa Republicană (2014), iar în anul 2015 a primit premiul PrimArt pentru tinere talente.

Din 2019 octombrie este dirijor invitat principal la Filarmonica din Arad.