• — Imaginea 1 din 14

 • — Imaginea 2 din 14

 • — Imaginea 3 din 14

 • — Imaginea 4 din 14

 • — Imaginea 5 din 14

 • — Imaginea 6 din 14

 • — Imaginea 7 din 14

 • — Imaginea 8 din 14

 • — Imaginea 9 din 14

 • — Imaginea 10 din 14

 • — Imaginea 11 din 14

 • — Imaginea 12 din 14

 • — Imaginea 13 din 14

 • — Imaginea 14 din 14

De la ritual la experimental
Recital-atelier cu expoziția de pictură Aquarius a Lenei Vieru Conta

Diana Moș – vioară
Lena Vieru Conta – pian, sintetizor
Ionică Pop – instrumente neconvenționale, voce

În program lucrări de Andrei Tănăsescu, Ulpiu Vlad, Diana Rotaru, Anatol Vieru, Ionică Pop, Ștefan Niculescu, Roman U. Vlad

 

Un recital de vioară – Diana Moș și pian – Lena Vieru Conta, în ambianța picturilor pianistei (da, Lena Vieru Conta, care va picta și „la fața locului”) se va întâmpla la Galeria Delta, Marți, 15 Octombrie, la ora 19.00.

Publicul este invitat nu doar să asculte și să privească, ci să creeze prin culori și sunete. Celor două artiste li se aliază și compozitorul Ionică Pop, alături de care publicul va trăi experiența unică a nașterii unui ritual. Lucrările de Andrei Tănăsescu, Ulpiu Vlad, Diana Rotaru, Anatol Vieru, Ionică Pop, Ștefan Niculescu, Roman U. Vlad sunt tot atâtea provocări pentru imaginația și umorul celor prezenți la eveniment. Nu scapă nimeni neimplicat. Publicul are talent!

Doar să veniți și veți fi convinși!

 

Portret Diana Moş

Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa de vioară a maestrului Daniel Podlovschi, violonista Diana Moş este profesor universitar la disciplina muzică de cameră, în cadrul aceleiaşi instituţii. În perioada 2001-2013 a fost membră a orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti.

Ca solistă, abordează dintr-o arie stilistică variată repertorii diverse, de la clasic la contemporan, cu o afinitate pentru muzica nouă, pe care o promovează ca membră a formaţiei Profil. Activitatea sa concertistică, preponderent camerală, cuprinde prime audiţii din repertoriul românesc şi universal şi se completează cu înregistrări Radio şi TV şi realizarea mai multor CD-uri. A participat la numeroase festivaluri, în ţară şi în străinătate, precum Festivalul „George Enescu”, Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, Festivalul ”World Music Days” – SIMC 1999, Toamna Varşoviană, Rumänische Kulturtage Berlin, Culturescapes Rumänien Elveţia, Intersonanzen – Brandenburgisches Fest der neuen Musik Potsdam etc., promovând îndeosebi muzica românească.

Este autoarea cărţii intitulate Introducere în hermeneutica discursului muzical, elaborate ca urmare a studiilor doctorale realizate sub îndrumarea profesorului Nicolae Brânduş şi avându-l ca profesor consultant pe maestrul Dinu Ciocan.

În 2010 a câştigat Bursa „George Enescu” oferită de Institutul Cultural Român pentru un stagiu la Cité des Arts în Paris.

În perioada 2012-2016 a avut funcţia de Prorector, iar în 2016 a fost aleasă Rector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

 

Portret Lena Vieru Conta

Născută la Moscova într-o familie de muzicieni, Lena Vieru Conta a studiat pianul la București, Salzburg, Moscova și Geneva cu Gabriel Amiras, Carlo Zecchi, Lev Naumov și Harry Datyner. În paralel a studiat pictura și desenul cu Gyuri Glauber și Clarette Wachtel.

Arta sa interpretativă acoperă repertorii de muzică clasică și contemporană. A susținut concerte și recitaluri în România, Germania, Franța, Elveția, Olanda, Canada și Statele Unite. Are înregistrări radio cu Radio România, France-Musique și CBC-Canada și este prezentă cu un CD în Antologia Muzicii Românesti, produs în 2013 de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, în coproducție cu Societatea Româna de Radioteleviziune.

Lena Vieru Conta este și un artist plastic cunoscut prin expozițiile sale personale de pictură, grafică si colaj din România, Olanda, Statele Unite si Canada și are lucrări în colectii private în Canada, S.U.A., Japonia, Israel, Rusia, Franța, Elveția, Germania, Olanda și România.

A susținut summa cum laude un Doctorat interdisciplinar (muzicologie, istoria și teoria artei, psihologia percepției) în 2004.

În paralel cu activitatea de pianist și artist plastic, a predat pian în România, Elvetia și Canada; în prezent, ține și cursuri interdisciplinare (interferențe muzică-pictură) la Universitatea de Muzică din București.

 

Logo AFCN
*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Accesul publicului se face pe bază de invitație, în limita locurilor existente în sălile în care se desfășoară fiecare eveniment din cadrul festivalului.

Invitațiile sunt gratuite și se pot obține de la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Arad.

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

 • Luni 09:00 - 13:00
 • Marți 09:00 - 13:00
 • Miercuri 12:00 - 16:00
 • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 19:00
 • În zi de concert 09:00 - 13:00;
  17:00 - 19:00