• — Imaginea 1 din 19

 • — Imaginea 2 din 19

 • — Imaginea 3 din 19

 • — Imaginea 4 din 19

 • — Imaginea 5 din 19

 • — Imaginea 6 din 19

 • — Imaginea 7 din 19

 • — Imaginea 8 din 19

 • — Imaginea 9 din 19

 • — Imaginea 10 din 19

 • — Imaginea 11 din 19

 • — Imaginea 12 din 19

 • — Imaginea 13 din 19

 • — Imaginea 14 din 19

 • — Imaginea 15 din 19

 • — Imaginea 16 din 19

 • — Imaginea 17 din 19

 • — Imaginea 18 din 19

 • — Imaginea 19 din 19

Dan Simion – Pe urmele instrumentelor muzicale
Spectacol interactiv – atelier de muzică și marionete

Interpreți Dorin Cuibariu: clarinet, saxofon, fluiere
Dan Simion: pian
Păpușari: Roxana Maniu, Doru Maniu

Copii, sunteți gata de aventură? Muzica și voia bună vă va însoți în căutarea meșteșugului de a făuri instrumente muzicale și chiar de a cânta la ele. Aveți și călăuze de nădejde: păpușile mânuite de Roxana și Doru Maniu, muzicienii Dorin Cuibariu și Dan Simion – pentru a îndrăzni să faceți primii pași spre muzică, asemenea oamenilor din preistorie. Spectacolele interactive vor avea loc la Pecica, Sâmbătă, 12 Octombrie, și Arad, Duminică, 13 Octombrie.

 

Portret Roxana Maniu

Absolventă a Conservatorului “Ciprian Porumbescu” – București, secția Muzică, Compoziție Muzicală, Muzicologie, Pedagogie pianistică, Roxana Maniu obține succese în domeniul pianistic și coregrafic câștigând încă din copilărie premii la concursurile naționale de muzică și balet.

După absolvirea Conservatorului, Roxana Maniu își îndreaptă preocupările și spre teatru absolvind secția de actorie sub îndrumarea d-nei Cornelia Gheorghiu. De asemenea, din  anul 1983  face parte din trupa Thespis  condusă de Diogene Bihoi.

Din anul 1986 se angajează la Teatrul de Păpuşi din Timişoara, unde se remarcă în roluri precum Zăna din “Cenușăreasa’’, Scufița Roșie din ‘’Noua poveste a Scufiței Roșii’’, Zâna cea bună din “Ionică fără frică”, Prințesa, Pitic Nimic din “Piticul uriaș’’, etc.

Din 1991 devine și profesoară titulară la Liceul de Muzică ‘’Ion Vidu’’ din Timișoara la catedra de pian principal, loc unde împreună cu elevii săi, obține nenumărate premii la  concursuri în țară și în străinătate, Franța, Danemarca, Italia, etc.

În această calitate organizează Festivalul ‘’Arta Agilității’’ ajuns, în acest an, la a VII-a ediție, Spectacolul educativ „Prezentarea Instrumentelor Muzicale”, Festivalul „Sunet și Mișcare”, Stagiunea „Seratelor Baroce” de la Muzeul de Artă Timișoara, Festivalul „Povestea Fanteziei Muzicale”, etc.

În paralel, alături de soțul ei, continuă colaborarea cu Teatrul de Copii și Tineret din Timișoara, jucând în piese precum Vrăjitorul din Oz, Inimă de Piatră, Motanul Încălțat, Hansel și Gretel, Albă ca Zăpada, etc.

În anul 2015 obține o Diplomă de Excelență acordată de Primăria Municipiului Timișoara pentru promovarea excelenței în domeniul artelor spectacolului, iar în 2016, Diplomă de Merit pentru rezultate excepționale obținute în învățământ.

 

Portret Doru Maniu

Deşi studiază literele în cadrul Facultății de Filologie a Universității de Vest, Doru Maniu face cunoştință cu teatrul încă din anul 1980, când este membru al trupei studențeşti “Thespis”, fondată de Diogene Bihoi.

Preocupările sale se îndreaptă, însă şi spre regia de teatru, semnând regia artistică a unor spectacole de teatru de păpuşi precum “Păcală” sau “Croitorii împărăției”.

Între anii 1990-2005 îl găsim colaborator la Radio Timişoara şi Radio Vest, înregistrând piese radiofonice pentru copii.

Este colaboratorul editurii Cartea Sonoră, interpretând poveşti pentru copii şi tineri.

Din anul 1988 este angajat al Teatrului de Păpuşi din Timişoara, unde se remarcă în roluri precum Hänsel (Hänsel şi Gretel), Bert (Mary Poppins), Lupul în “Capra cu trei iezi”,”Scufița Roşie”, “ Doi purceluşi”, ministrul în “Cenuşăreasa” etc.

Anul 2004 îi aduce o nominalizare pentru interpretare masculină la festivalul “Guliver” de la Galați şi Premiul ProCultura, acordat de Consiliul Județean Timiş.

 

Portret Dan Simion

Născut la Târgu-Jiu în anul 1978, Dan Simion a urmat cursurile Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din orașul natal și le-a continuat frecventând cursurile Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest Timișoara (1997 – 2002), specializarea pedagogie muzicală.

A activat ca profesor de pian și violoncel la Colegiul Național de Artă ”Ion Vidu” din Timișoara și a colaborat în corul Operei Naționale Române din Timișoara.

Începând cu anul 2000 a desfășurat o carieră de compozitor specializat pe muzică pentru spectacole de teatru, colaborând cu regizori valoroși, atât din România cât și din  străinătate (Canada, Germania, Rusia), cu multe instituții de teatru din țară, precum  Teatrul Național Timișoara, Teatrul German de Stat, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, Teatrul Merlin, Teatrul Radu Stanca Sibiu, Teatrul G.A. Petculescu Reșița, Teatrul de Artă Dramatică Deva, Teatrul I.D. Sârbu Petroșani.

A realizat muzică originală, sound-design, ilustrație muzicală, aranjamente muzicale, orchestrații muzicale, regie muzicală pentru mai mult de 40 de spectacole, activând și în domeniul scurt metrajelor și al jocurilor video.

Din 2015 concepe și implementează diverse proiecte independente de popularizare a muzicii, în rândul publicului care nu ajunge în mod obișnuit în sălile de spectacole, dar și în rândul copiilor, viitorul public al instituțiilor de artă. În paralel desfășoară ateliere muzicale tematice, pentru diseminarea de informații muzicale și formarea noului public prin atragerea către domeniul muzical, stabilind contactul acestuia cu muzica și cu noțiunile muzicale fundamentale, care fac parte din cultura generală a unui om educat.

Prin proiectele inițiate și desfășurate sub coordonarea sa, Dan Simion a reușit să atragă principalele instituții muzicale ale Timișoarei, precum Filarmonica ”Banatul”, Colegiul Național de Artă ”Ion Vidu”, Facultatea de Muzică și Teatru.

 

Portret Dorin Cuibariu

Dorin Cuibariu (saxofon, clarinet), născut la Timişoara în 1970, a studiat clarinetul la Liceul de Muzică „Ion Vidu” Timişoara (1985-1989), apoi la Academia de Muzică „Gh. Dima” Cluj-Napoca, clasa de clarinet a maestrului Ioan Goila (1989-1994).

Din 1995 activează ca artist instrumentist la Filarmonica „Banatul” Timişoara; în paralel, din 1991 este colaborator permanent al maestrului Gheorghe Zamfir, iar din 2002 colaborează permanent cu Televiziunea Română. Începând cu anul 2001, Dorin Cuibariu colaborează frecvent cu Trio Contraste, cu care susţine recitaluri de muzică de cameră modernă şi contemporană.

Ca solist instrumentist sau în formaţii de muzică de cameră a avut numeroase apariţii scenice, atât în România cât şi în Ungaria, Austria, Germania, Olanda, Franta, Spania, Portugalia, Italia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Elveţia, Belgia, Luxemburg şi Taiwan.

 

Logo AFCN
*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Accesul publicului se face pe bază de invitație, în limita locurilor existente în sălile în care se desfășoară fiecare eveniment din cadrul festivalului.

Invitațiile sunt gratuite și se pot obține de la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Arad.

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

 • Luni 09:00 - 13:00
 • Marți 09:00 - 13:00
 • Miercuri 12:00 - 16:00
 • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 19:00
 • În zi de concert 09:00 - 13:00;
  17:00 - 19:00