• — Imaginea 1 din 28

 • — Imaginea 2 din 28

 • — Imaginea 3 din 28

 • — Imaginea 4 din 28

 • — Imaginea 5 din 28

 • — Imaginea 6 din 28

 • — Imaginea 7 din 28

 • — Imaginea 8 din 28

 • — Imaginea 9 din 28

 • — Imaginea 10 din 28

 • — Imaginea 11 din 28

 • — Imaginea 12 din 28

 • — Imaginea 13 din 28

 • — Imaginea 14 din 28

 • — Imaginea 15 din 28

 • — Imaginea 16 din 28

 • — Imaginea 17 din 28

 • — Imaginea 18 din 28

 • — Imaginea 19 din 28

 • — Imaginea 20 din 28

 • — Imaginea 21 din 28

 • — Imaginea 22 din 28

 • — Imaginea 23 din 28

 • — Imaginea 24 din 28

 • — Imaginea 25 din 28

 • — Imaginea 26 din 28

 • — Imaginea 27 din 28

 • — Imaginea 28 din 28

Concert simfonic

Dirijor: Sebastian Felea (debut)

Soliști: Diana Moș – vioară
Andreea Dumitrescu – pian

Narator/Recitator: Cristian Iacob (Teatrul Mic București)

Plastician: Lena Vieru Conta

Dirijorul corului: Robert Daniel Rădoiaș

 

Program:

Dan Dediu: Nocturnă pentru vioară și orchestră;

Teodor Țuțuianu: „Tablouri dintr-o revoluție” – Concert pentru pian și orchestră  dedicat eroilor Revoluției din 1989 (p.a.a.);

Pictură simultan cu interpretarea proiectată pe ecran în desfășurare;

Irina Odăgescu: Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte – pentru narator și orchestră după Ispirescu;

Laura Manolache: „Jalba” pentru recitator și orchestră după Caragiale (p.a.a.);

 

Concertul de închidere a Festivalului Internațional IUBIȚI MUZICA ROMÂNEASCĂ!,dirijat de Sebastian Felea, ne dăruiește patru viziuni fascinante ale sensibilității românești: ferventă și poetică în Nocturna pentru vioară și orchestră de Dan Dediu (solistă – Diana Moș), contrastantă – dramatică și serenă- în Tablouri dintr-o revoluție, pentru pian și orchestră de Teodor Țuțuianu (solistă – Andreea Dumitrescu, cu o creație picturală realizată simultan de Lena Vieru Conta), fantastică și sugestivă în Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte (după Petre Ispirescu) de Irina Odăgescu, umoristică și energică în Jalba (după Jalba hoților din pușcării de Ion Luca Caragiale). Textele ultimelor două lucrări vor fi rostite de un protagonist admirat de nenumărate ori în filme și emisiuni de televiziune, minunatul actor Cristian Iacob.

Nu puteți să veniți la acest concert?

Puteți să nu veniți la acest concert?

 

Portret Diana Moş

Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa de vioară a maestrului Daniel Podlovschi, violonista Diana Moş este profesor universitar la disciplina muzică de cameră, în cadrul aceleiaşi instituţii. În perioada 2001-2013 a fost membră a orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti.

Ca solistă, abordează dintr-o arie stilistică variată repertorii diverse, de la clasic la contemporan, cu o afinitate pentru muzica nouă, pe care o promovează ca membră a formaţiei Profil. Activitatea sa concertistică, preponderent camerală, cuprinde prime audiţii din repertoriul românesc şi universal şi se completează cu înregistrări Radio şi TV şi realizarea mai multor CD-uri. A participat la numeroase festivaluri, în ţară şi în străinătate, precum Festivalul „George Enescu”, Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, Festivalul ”World Music Days” – SIMC 1999, Toamna Varşoviană, Rumänische Kulturtage Berlin, Culturescapes Rumänien Elveţia, Intersonanzen – Brandenburgisches Fest der neuen Musik Potsdam etc., promovând îndeosebi muzica românească.

Este autoarea cărţii intitulate Introducere în hermeneutica discursului muzical, elaborate ca urmare a studiilor doctorale realizate sub îndrumarea profesorului Nicolae Brânduş şi avându-l ca profesor consultant pe maestrul Dinu Ciocan.

În 2010 a câştigat Bursa „George Enescu” oferită de Institutul Cultural Român pentru un stagiu la Cité des Arts în Paris.

În perioada 2012-2016 a avut funcţia de Prorector, iar în 2016 a fost aleasă Rector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

 

Portret Lena Vieru Conta

Născută la Moscova într-o familie de muzicieni, Lena Vieru Conta a studiat pianul la București, Salzburg, Moscova și Geneva cu Gabriel Amiras, Carlo Zecchi, Lev Naumov și Harry Datyner. În paralel a studiat pictura și desenul cu Gyuri Glauber și Clarette Wachtel.

Arta sa interpretativă acoperă repertorii de muzică clasică și contemporană. A susținut concerte și recitaluri în România, Germania, Franța, Elveția, Olanda, Canada și Statele Unite. Are înregistrări radio cu Radio România, France-Musique și CBC-Canada și este prezentă cu un CD în Antologia Muzicii Românești, produs în 2013 de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, în coproducție cu Societatea Româna de Radioteleviziune.

Lena Vieru Conta este și un artist plastic cunoscut prin expozițiile sale personale de pictură, grafică si colaj din România, Olanda, Statele Unite si Canada și are lucrări în colectii private în Canada, S.U.A., Japonia, Israel, Rusia, Franța, Elveția, Germania, Olanda și România.

A susținut summa cum laude un Doctorat interdisciplinar (muzicologie, istoria și teoria artei, psihologia percepției) în 2004.

În paralel cu activitatea de pianist și artist plastic, a predat pian în România, Elveția și Canada; în prezent, ține și cursuri interdisciplinare (interferențe muzică-pictură) la Universitatea de Muzică din București.

 

Portret Andreea Dumitrescu

Născută la Reşiţa în 1977, Andreea Dumitrescu a urmat cursurile gimnaziale ale Şcolii de Muzică din oraşul natal, definitivându-le la Liceul de Muzică din Timişoara. A studiat în paralel matematica (specializarea Informatică) şi pianul (clasa lect. Sorin Petrescu) la Universitatea de Vest. Printre muzicienii care au contribuit la formarea sa muzicală  se numara Jean-François Antonioli, Gabriel Amiras şi John Lill.

Între lunile septembrie-decembrie ale anului 1998, a participat la cursuri de perfecţionare muzicală la Iyshe Royal Music Conservatory din Aarhus, Danemarca.

Andreea Dumitrescu a concertat cu Orchestra Filarmonicii “Banatul” din Timişoara în 2002 şi 2003, acompaniată de dirijorul Gheorghe Costin. Alături de aceeaşi orchestră a susținut concerte în anul 2008, sub bagheta lui Robert Houlihann, și în 2009, acompaniată de Philipp Pointner. A concertat  alături de Orchestra Facultăţii de Muzică din Timişoara dirijată de Mircea Holiartoc (2001), şi alături de  Orchestra Liceului de Muzică din Craiova (1990, dirijor Florian Zamfir).

Andreea Dumitrescu are o bogată activitate interpretativă care cuprinde multe recitaluri solo în  ţară şi peste hotare (Italia, Danemarca şi Germania) şi concerte camerale în formaţii de duo, alături de flautista Edith van der Burg în Olanda (2000), de violonista Marta Teglas ( 2000), de pianista Andreea Csibi  (2000, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007), de violonista Cristina Sânmărtinean (2003), de Mădălin Luca (2004),  de violonistul Eugen Morăriţa (2006) şi de clarinetistul Dorin Cuibariu (2008 şi 2009).

Andreea Dumitrescu face totodată parte din Trio-ul “Charisma” (împreună cu Dorin Cuibariu la clarinet şi saxofon, şi Eugen Morăriţa la vioară), care din anul 2004 susţine recitaluri în România, Ungaria, Serbia şi Germania. A cântat şi în formaţii camerale alături de Ioana Gîrz (flaut) şi Anca Lăzărescu (violoncel) în 2002, alături de Marta Teglas (vioară) şi Rodica Roşian (violă) în anul 2003, şi alături de Dorin Cuibariu (clarinet) şi Alexandru Pătraşcu (vioară) în 2009.

Andreea Dumitrescu este profesor corepetitor la Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu” din Timişoara și pianist instrumentist colaborator al Filarmonicii “Banatul”.

 

Portret Sebastian Felea

Sebastian Felea s-a născut la Galați, iar pasiunea sa pentru lumea sunetelor s-a dezvoltat de timpuriu, în mediul activității muzicale conduse de tatăl său, muzician amator – organist și dirijor de cor – în cadrul bisericii.

A studiat arta dirijatului de orchestră la Universitatea Națională de Muzică din București, unde a absolvit în anul 2013 ca șef de promoție. În perioada de formare profesională a beneficiat de îndrumarea renumiților maeștri Petru Andriesei și Horia Andreescu.

A participat la mai multe cursuri de măiestrie susținute de dirijori recunoscuți pe plan internațional, printre care Christian Badea, Jin Wang, Enrique Garcia Asensio, Konrad von Abel, Christian Ehwald, Sigmund Thorp.

Evoluția sa muzicală se îmbogățește semnificativ prin schimbul de studii Erasmus la Conservatorul Regal din Liëge (2014-2015), la clasa profesorului Patrick Baton. Urmează apoi un stagiu de practică dirijorală la Orchestra Filarmonică Regală din Liege, desfășurat sub îndrumarea Directorului muzical al acestei instituții, maestrul Christian Arming. Perioada de asistență s-a încheiat cu un examen concert la pupitrul acestei orchestre.

S-a implicat în organizarea unor evenimente culturale de prestigiu, colaborând cu Fundația Română pentru Excelență în Muzică și Festivalul și Concursul Internațional George Enescu.

În prezent, Sebastian Felea urmează un program de doctorat sub îndrumarea Prof.Univ.Dr.D.H.C. Dan Dediu-Sandu. Cercetarea sa aprofundează un repertoriu vocal simfonic al perioadei Barocului muzical. În același timp, desfășoară un stagiu de asistență dirijorală alături de Phillipe Herreweghe la Collegium Vocale Gent.

Aflându-se în faza de început a carierei sale dirijorale, Sebastian Felea a debutat anul trecut (23 Mai 2018) la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio din București, ocazie cu care a colaborat cu soliști de o înaltă ținută artistică: Adriana Mihai, Antonela Bârnat, Andrei Mihalcea, Alexandru Constantin, Iustin Zetea, Oana Trâmbițaș, Tiberius Simu și Cristian Hodrea. In Iulie 2018 a dirijat orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, în cadrul evenimentului intitulat „Tribuna tinerilor dirijori” .

 

Logo AFCN
*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Accesul publicului se face pe bază de invitație, în limita locurilor existente în sălile în care se desfășoară fiecare eveniment din cadrul festivalului.

Invitațiile sunt gratuite și se pot obține de la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Arad.

Află mai multe despre bilete, preț și reduceri aici

Orar Casa de Bilete

Casieria Filarmonicii Arad

 • Luni 09:00 - 13:00
 • Marți 09:00 - 13:00
 • Miercuri 12:00 - 16:00
 • Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 19:00
 • În zi de concert 09:00 - 13:00;
  17:00 - 19:00